Op werkdagen voor 16.00 besteld, dezelfde dag verzonden

Een kijkje door de lens van fotograaf Caroline

11 juni 2024 – Algemeen Bij Keesje

                                                                                                           

Kun jij jezelf en je bedrijf voorstellen? 

Ik ben Caroline van Veldhuizen, 26 jaar, getrouwd en woon midden op de prachtige Veluwe. Interieur is mijn passie, samen met mijn man hebben we ons eigen huis gebouwd en ingericht. Connecties maken geeft mij energie; ik ben een mensenmens en een tikkeltje perfectionistisch, vooral in mijn werk als fotograaf. Mijn bedrijf heet Studio Zedd; een creatieve studio die merken tot leven brengt met lifestylefotografie. Van stijlvolle interieurs tot buitenprojecten, fashion en branding, we leggen het vast met flair. Opdrachten komen van interieurdesigners en -stylisten en bedrijven zoals Duifhuizen, Enrico Benetti en Bij Keesje.

Hoe lang ben je fotograaf en wat maakt het zo leuk voor jou? 

Ik fotografeer nu al ruim 7 jaar, en wat het zo leuk maakt voor mij is de constante uitdaging en dynamiek. Elke opdracht brengt nieuwe avonturen en kansen met zich mee. Het creatieve proces, het vastleggen van bijzondere momenten en het zien van de impact van mijn werk op anderen geven me continu energie en voldoening. Geen dag is hetzelfde, en dat houdt de passie levend en stimuleert mijn groei als fotograaf. Het samenspel van creativiteit, techniek en menselijke connectie maakt fotografie voor mij echt boeiend.

Welke opleiding heb je nodig als fotograaf? 

Op de Fotovakschool krijg je een grondige opleiding tot fotograaf, inclusief technische vaardigheden, compositie en creativiteit. Mijn eigen pad nam een andere wending, want ik had destijds niet verwacht dat ik zowel ondernemer als fotograaf zou worden. Ik begon met de HBO-opleiding communicatie aan de CHE, wat diende als solide basis. Fotografie gaat niet alleen om het vastleggen van beelden, maar ook om het begrijpen van het commerciële aspect. Een vergelijkbare educatieve route, aangevuld met cursussen op de fotovakschool, is naar mijn mening waardevol. Hoewel de basis van fotografie door iedereen te leren is, is creativiteit essentieel. Dit kan je zeker ontwikkelen, maar dit moet wel intrinsiek aanwezig zijn. 

Welke type fotografie vind jij het leukste om te doen? 

Mijn focus ligt nu op interieurs en zakelijke brandingshoots, maar ik houd eigenlijk van allerlei soorten fotografie. Elk jaar probeer ik iets nieuws om mezelf te blijven ontwikkelen. Het afgelopen jaar heb ik bijvoorbeeld twee bruiloften gefotografeerd, en dat vond ik geweldig. Als lifestylefotograaf vind ik het belangrijk om variatie te behouden!                                                                          

Waar haal jij je inspiratie vandaan? 

Ik vind inspiratie echt overal. In de natuur,dagelijkse momenten, kunst, reizen en persoonlijke ervaringen. Ook het werk van andere fotografen, videografen en creatives draagt bij. Soms werk ik samen met andere fotografen en plan ik momenten in om met hen te sparren. Het is een mix die mijn creatieve vonk voedt en mijn liefde voor fotografie levend houdt.

Wat is de grootste uitdaging in je beroep als fotograaf? 

De juiste balans vinden tussen techniek, creativiteit en het opbouwen van connectie met het model, vooral wanneer de tijd beperkt is. Leiderschap en heldere communicatie zijn essentieel, met duidelijke instructies en constructieve feedback. Het opbouwen van connecties vereist observatie en geruststelling, vooral bij minder ervaren modellen. Bij interieurshoots neem ik meer tijd voor waardevolle resultaten, met aandacht voor detail. Efficiënt tijdsbeheer en precieze planning zijn cruciaal. Dit maakt wat mij betreft het werk dynamisch, nooit saai, en biedt constant de kans om mezelf te blijven verbeteren.

Wekelijks shoot je ook bij ons. Wat vind je hierin zo leuk? 

Jullie zijn een energiek team met een positieve mindset, waar hard wordt gewerkt voor tevreden klanten. En wat ik extra waardeer, is dat dit altijd samengaat met gezelligheid en humor. Het creëert een fijne werkplek, en daar ben ik graag wekelijks een onderdeel van.

Wat vond je de leukste shoot bij Bij Keesje? 

Dat is een lastige, omdat er zoveel leuke shoots zijn geweest. Maar als ik er één moet kiezen, dan springt de shoot in Malaga er echt uit. Het was geweldig om met het team in de winter naar het zonnige Spanje te vliegen voor een campagne.”

Getagged:

0 opmerkingen

Laat een bericht achter

Alle berichten worden eerst bekeken door een moderator voor ze gepubliceerd worden